Coachen met paarden

Coachen met paarden is gericht op doen en ervaren, op een betekenisvolle volgende stap zetten, de stap naar binnen.

De natuurlijke eigenschappen van het paard worden ingezet bij de ontwikkeling van individu en team. Bij het verkennen en oplossen van persoonlijke vraagstukken, bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, bij het ontwikkelen van de onderstroom in teams. Coachen met paarden voegt waarde toe bij het meer in balans komen, bij meer aarden/centreren, als ervaringsanker, als steun bij het opheffen van blokkades.

Alle oefeningen vinden plaats naast het paard, je hoeft dus niet persé iets met paarden te hebben, er is wel een gerede kans dat je er iets mee krijgt. Ook als je niets met paarden hebt is het een impactvolle methode. Je bent in een volledig andere setting, net buiten je comfortzone.

Een paard staat voor veel mensen voor elegantie en kracht,
tegelijkertijd laat een paard ook een mooie kwetsbaarheid zien. Een paard heeft geen oordeel en geeft slechts terug wat het aan prikkels ontvangt. Telkens opnieuw maakt het indruk om te ervaren hoe sensitief dit grote dier reageert op gemoedstoestanden van mensen en teams. Dit maakt paarden bij uitstek geschikt om te assisteren bij coachen en maakt coachen met paarden een bijzondere ervaring.


Een aantrekkelijk doel hebben maakt dat er een basis (motivatie) is op grond waarvan er samengewerkt kan worden. Ik werk tijdens de coaching met de evidence based methode Motiverende Gespreksvoering, een concrete en effectieve methode die uitgaat van intrinsieke motivatie als belangrijkste prikkel voor verandering. Op basis van gelijkwaardigheid, vanuit compassie, vanuit een accepterende houding en vanuit veiligheid.

Coachen met paarden gaat over lef tonen en over reflecteren. Het gaat over het verbinden van hoofd, hart en handen. Over innerlijke rust, balans en zelfvertrouwen, over leiderschap. Coachen met paarden is een ervaring die je raakt!

Bel met 06 36463929 of mail naar info@2explore-tc.nl

Er wordt gewerkt naast het paard, een sessie duurt één tot anderhalf uur.